Bekende Afzender

Bekende Afzender, snel en veilig vervoer van luchtvracht

U kunt zich voorstellen dat veiligheid een zeer belangrijk aspect is bij luchtvracht. Een veilige keten van afzender tot ontvanger schept voordelen voor zowel de klant als de luchtvaartmaatschappij. Als u een Bekende Afzender (Known Consignor) bent geniet u bepaalde voordelen en hoeft uw zending niet meer “veilig verklaard” te worden alvorens deze geladen wordt in het vliegtuig.

Belangrijk is dat de volledige keten dan “veilig” is, dus de afzender is een “Bekende Afzender” is en voldoet aan de gestelde voorwaarden. De vervoerder van uw vracht naar de luchthaven dient een “Erkend Luchtvrachtagent” (Registered Agent) te zijn. TTS TransAir is ook een “Erkend Luchtvrachtagent”.

Wilt u ook Bekende Afzender worden en daarmee besparen op uw screening kosten?

De status van “Bekende Afzender” dient u aan te vragen bij de Koninklijke Marechaussee dat onder het Ministerie van Defensie valt. U moet een zogenoemde Toolkit invullen en voldoen aan alle gestelde voorwaarden. Enkele belangrijke zaken zijn bijvoorbeeld dat het personeel dat met luchtvracht te maken heeft is opgeleid als “Beveiliging Adviseur Luchtvracht” of “Medewerker Luchtvracht”. Veel andere eisen zijn gelijk aan het eisenpakket van een AEO status. Maar het is niet zo dat een AEO gecertificeerd bedrijf ook automatisch een “Bekende Afzender” is.

IATA-Accredited-Cargol-Agent-Logo-Klein


De voordelen van “Bekende Afzender” (Known Consignor)

Als uw bedrijf met regelmaat luchtvracht zendingen heeft kan het interessant zijn om de status van Bekende Afzender aan te vragen. Als u geen Bekende Afzender bent dient elke luchtvracht zending alvorens deze geladen wordt in het vliegtuig gescreend te worden op de veiligheid van het te verzenden pakket. Hier zijn uiteraard kosten aan verbonden en het kan zorgen voor vertraging bij het verzenden van de goederen. Dit kunt u dus voorkomen door de erkende status van “Bekende Afzender”.

Wilt u meer weten over de status van Bekende Afzender, neemt u contact met ons op. We kunnen u verder helpen en u eventueel adviseren over het wel of niet aanvragen van de Bekende Afzender status.


Worldwide Air Freight Specialists

Meer weten over TTS TransAir? Of bent u benieuwd wat uw luchtvrachtzending zou kosten? Wilt u weten hoe snel uw zending in bijvoorbeeld China kan zijn? Of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op en we beloven dat we u niet teleur gaan stellen. Online een offerte aanvragen kan natuurlijk ook!