Erkend Luchtvrachtagent

Weten aan wie u uw zending meegeeft: Erkend Luchtvrachtagent

De voordelen van het werken met een Erkend Luchtvrachtagent zijn  tweeledig. Enerzijds is het erg belangrijk als u “Bekende Afzender” bent omdat de keten van “veilige lading” dan gesloten blijft. Mocht u Bekende Afzender zijn maar u laat uw vracht naar de luchthaven vervoeren door een transporteur die niet erkend is, dan vervalt de “veilige status” van uw goederen. De goederen moeten dan op de luchthaven opnieuw “Veilig Verklaard” worden alvorens ze geladen kunnen worden.

Niet iedere luchtvrachtexpediteur is “Erkend Luchtvrachtagent”

IATA - LuchtvrachtexpediteurMaar het werken met een Erkend Luchtvrachtagent heeft ook voordelen als u geen “Bekende Afzender” bent. U weet namelijk dat u uw zending uitbesteedt aan een luchtvrachtexpediteur die kennis van zaken heeft. De status van Erkend Luchtvrachtagent ontvangt de luchtvrachtexpediteur namelijk niet zomaar. Het personeel van de luchtvrachtexpediteur moet namelijk minimaal opgeleid zijn tot Beveiliging Adviseur Luchtvracht, daarbij moet de luchtvracht expediteur aan veel meer voorwaarden voldoen. Dit geeft de klant een stuk zekerheid dat de goederen behandelt worden door een luchtvrachtagent die weet waar ze over praten.

De Koninklijke Marechaussee is de instantie die de status van Erkend Luchtvrachtagent verstrekt en hierop toezicht houdt.

TTS TransAir is vanzelfsprekend een “Erkend Luchtvrachtagent”, maar hier houdt het niet op, wij zijn tevens:

  • AEO-F gecertificeerd
  • IATA member
  • Lid van ACN (Air Cargo Netherlands)
  • ISO9001 gecertificeerd

Wilt u meer weten over TTS TransAir of over onze dienstverlening? Neemt u contact met ons op.


Worldwide Air Freight Specialists

Meer weten over TTS TransAir? Of bent u benieuwd wat uw luchtvrachtzending zou kosten? Wilt u weten hoe snel uw zending in bijvoorbeeld China kan zijn? Of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op en we beloven dat we u niet teleur gaan stellen. Online een offerte aanvragen kan natuurlijk ook!